
- 5 Μαΐου 2014
- 0 Μου Αρέσει
- 324 Προβολή

Υλικά
2. Μπριζόλες χοιρινές
100ml. Κόκκινο κρασί
40ml. Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Αλάτι
Υλικά για πουρέ πατάτας
3 Πατάτες φρέσκιες
100ml. Φρέσκο γάλα
80γρ. Βούτυρο
Αλάτι πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι, προσθέτουμε το λάδι και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες
- Τις σοτάρουμε καλά και από τις δυο πλευρές και τις σβήνουμε με το κρασί
- Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί και κλίνουμε το καπάκι
- Ψήνουμε για 10-12 λεπτά προσέχοντας να μην στεγνώσουν η μπριζόλες, αν χρειαστεί ρίχνουμε ελάχιστο νερό και όταν περάσει ο χρόνος είναι έτοιμες
Εκτέλεση για τον πουρέ
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν με λίγο νερό
- Όταν βράσουν στραγγίζουμε το νερό και βάζουμε τις πατάτες μέσα στο σκεύος που τις βράσαμε
- Με το εργαλείο του πουρέ λιώνουμε τις πατάτες και όπως είναι ζεστές ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το γάλα
- Ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμος ο πουρές
Καλή επιτυχία
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.