Χοιρινή μπριζόλα σωτέ με πουρέ πατάτας

    Υλικά

    2. Μπριζόλες χοιρινές

    100ml. Κόκκινο κρασί

    40ml. Ελαιόλαδο

    Πιπέρι

    Αλάτι

    Υλικά για πουρέ πατάτας

    3 Πατάτες φρέσκιες

    100ml. Φρέσκο γάλα

    80γρ. Βούτυρο

    Αλάτι πιπέρι 

    Μοσχοκάρυδο

     Εκτέλεση

    1. Ζεσταίνουμε το τηγάνι, προσθέτουμε το λάδι και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες
    2. Τις σοτάρουμε καλά και από τις δυο πλευρές και τις σβήνουμε με το κρασί
    3. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί και κλίνουμε το καπάκι
    4. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά προσέχοντας να μην στεγνώσουν η μπριζόλες, αν χρειαστεί ρίχνουμε ελάχιστο νερό και όταν περάσει ο χρόνος είναι έτοιμες

    Εκτέλεση για τον πουρέ

    1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν με λίγο νερό
    2. Όταν βράσουν στραγγίζουμε το νερό και βάζουμε τις πατάτες μέσα στο σκεύος που τις βράσαμε
    3. Με το εργαλείο του πουρέ λιώνουμε τις πατάτες και όπως είναι ζεστές ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το γάλα
    4. Ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμος ο πουρές

    Καλή  επιτυχία

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.